Reanimatie

Al in 1 dag leer je reanimeren. En wat is nu 1 dag voor een mensenleven? Vraag zakelijk een reanimatiecursus op maat aan, of schrijf je in voor één van onze particuliere reanimatiecursussen. 

jumpstory-download20220110-19132821

Leer reanimeren en red een leven

Door een reanimatiecursus te volgen, leer je….

Soorten reanimatiecursussen

reanimatie-pop-met-masker2

Basiscursus Reanimatie + AED

reanimatie-cursus

Herhalingscursus Reanimatie + AED

Wat houdt reanimeren in?

Wist je dat 1 op de 4 Nederlanders overlijdt aan een hart- of vaatziekte? Het is dus heel belangrijk dat je weet hoe je iemand kunt reanimeren, omdat een hartstilstand levensbedreigend is. Hoe eerder iemand wordt gereanimeerd, hoe groter de kans is dat degene blijft leven. Indien iemand een hartstilstand krijgt, kun je proberen het hart en de ademhaling weer op gang te krijgen. Een hartmassage, mond-op-mondbeademing en/of het gebruik van een AED kan er voor zorgen dat dit weer op gang gebracht wordt. Dit wordt reanimatie genoemd. 

Je leert in de reanimatiecursus om het bewustzijn te controleren, de ademhaling te controleren, en aan de hand daarvan eventueel te starten met reanimatie. Door middel van borstcompressies en beademingen houd je de circulatie in stand. In de reanimatiecursus leer je ook hoe je een AED moet gebruiken indien iemand een hartstilstand heeft. Dus is er een AED in de buurt? Volg dan de instructie van de AED op. 

Het is verstandig ieder jaar een herhalingscursus te volgen. Zo blijf je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van reanimeren, maar nog veel belangrijker: de kennis prent je steeds beter in je hoofd. Op deze manier ontwikkel je voldoende zelfvertrouwen om te kunnen helpen bij een reanimatie.  

Reanimeren kun je leren!

Informatie over een reanimatiecursus op maat?

De Jong Veiligheidsacademie biedt reanimatiecursussen op maat aan voor bedrijven, verenigingen en andere groepen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.