Kinder EHBO

Brandwonden, vallen, verslikking of zelfs vergiftiging. Baby’s en kinderen maken heel wat mee. Om een kindje te kunnen helpen kun je maar beter heel goed voorbereid zijn. De cursus Kinder EHBO helpt je hierbij. 

jumpstory-download20220113-213915

Weet jij wat je moet doen als een kindje zich bezeert?

Door een cursus Kinder EHBO te volgen, leer je….

Soorten Kinder EHBO-cursussen

jumpstory-download20220113-214055

Basiscursus Kinder EHBO

jumpstory-download20220113-214618

Herhalingscursus Kinder EHBO

Wat houdt Kinder EHBO in?

Een ongeluk zit in een klein hoekje; toch belanden 140.000 baby’s en kinderen jaarlijks bij de Spoedeisende hulp omdat ze een ongeluk hebben gehad. En daarbij gebeuren de meeste ongelukken thuis. Het is dus belangrijk dat je weet hoe je kunt handelen als er een ongeluk(je) is gebeurd. Hoewel je zelf al rekening kunt houden met diverse aspecten rondom de veiligheid in je huis of werkplek (zoals het goed opbergen van medicijnen, of scherpe voorwerpen uit het zicht van kleine kinderen houden), is het gewoonweg niet altijd mogelijk een ongeluk tegen te gaan. Kinderen blijven kinderen. 

De Kinder EHBO-cursus is laagdrempelig en daardoor zeker belangrijk om te volgen. Je zou het jezelf niet kunnen vergeven als er eens iets gebeurt, waarvan blijkt dat je de kennis niet hebt. Dan duurt het erg lang voordat de ambulance er is. Met de cursus Kinder EHBO leer je de verschillende (lichamelijke) letsels herkennen, en leer je hoe daarnaar te handelen. Je leert hoe je eerste hulp kunt verlenen en krijg je door onze vakbekwame en professionele instructeur de juiste handvatten om met zelfvertrouwen en zelfverzekerdheid te handelen bij ongelukken. Je oefent hiervoor met diverse cases; van het behandelen van een brandwond tot aan reanimeren. Ook verslikking en verstikking komt hier bij aan bod. Duizenden situaties zijn denkbaar. Dan is er toch niets fijners dan kennis van de Kinder EHBO paraat hebben en niet machteloos toe staan te kijken. 

Wanneer je in bezit bent van een geldig Kinder EHBO certificaat dan kom je in aanmerking om weer bijgeschoold te worden op het gebied van Kinder EHBO. Met de herhalingscursus blijf je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Kinder EHBO, maar nog veel belangrijker: de kennis prent je steeds beter in je hoofd. Op deze manier ontwikkel je voldoende zelfvertrouwen om te kunnen helpen bij ongelukken.  

Informatie over een Kinder EHBO-cursus op maat?

De Jong Veiligheidsacademie biedt Kinder EHBO-cursussen op maat aan voor bedrijven, verenigingen en andere groepen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.