EHBO Basiscursus

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar het is er wel degelijk en komt vaker voor dan je denkt. Met deze cursus leer je om adequaat te handelen en direct eerste hulp te verlenen.

verbandmiddelen2

Ben jij in staat om eerste hulp te verlenen?

Door een cursus EHBO te volgen, leer je….

Soorten EHBO-cursussen

jumpstory-download20220111-205139

Basiscursus EHBO

jumpstory-download20220113-210934

Herhalingscursus EHBO

Wat houdt EHBO in?

Een EHBO-cursus is laagdrempelig en ontzettend belangrijk. Wanneer er een ongeluk gebeurd is, of er is lichamelijk letsel ontstaan, dan weet je als EHBO’er hoe te handelen. In een EHBO-cursus leer je verschillende lichamelijke letsels herkennen, en leer je hoe daarnaar te handelen. 

Daarbij is het zaak dat je je in een veilige omgeving bevindt. Niet alleen voor het slachtoffer, maar ook zeker voor jezelf. Breng jezelf en het slachtoffer in een veilige omgeving voordat je begint aan het lichamelijke aspect. In de cursus leer je vervolgens over diverse soorten lichamelijke letsels. Zo komen bijvoorbeeld de wonden aan bod. Er zijn verschillende soorten wonden, zoals huidwonden, open wonden, brandwonden of oogverwondingen. Elke wond heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en daarmee ook andere behandelmethoden qua verbanden aanleggen. Wees gerust, de instructeur neemt deze allemaal met je door. Niet alleen wonden worden behandeld, maar ook diverse soorten botbreuken. Verstuikingen, kneuzingen, ontwrichtingen…je kan het zo gek niet bedenken, of een slachtoffer kan hiermee te maken krijgen. En jij dus ook. 

Naast de verschillende soorten wonden en breuken, word je ook geleerd hoe je bijvoorbeeld een shock bij iemand kan herkennen, of een flauwte of koudeletsels. En wat te doen bij verstikking en verslikking.  

Het is duidelijk: een EHBO-cursus is er voor iedereen. Een ongeluk kan niet alleen voor komen op je werk, maar juist ook in huiselijke sferen, of gewoon wanneer je op de fiets onderweg bent naar de winkel. Duizenden situaties zijn denkbaar. Dan is er toch niets fijners dan kennis paraat hebben en niet radeloos toe staan te kijken. 

Het is verstandig iedere 2 jaar een herhalingscursus te volgen. Voor de herhaling EHBO kom je in aanmerking wanneer je certificaat niet ouder is dan 24 maanden. Met de herhalingscursus blijf je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van EHBO, maar nog veel belangrijker: de kennis prent je steeds beter in je hoofd. Op deze manier ontwikkel je voldoende zelfvertrouwen om te kunnen helpen bij ongelukken.  

Informatie over een EHBO-cursus op maat?

De Jong Veiligheidsacademie biedt EHBO-cursussen op maat aan voor bedrijven, verenigingen en andere groepen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.