Ploegleider BHV

Als je bedrijf over meerdere BHV’ers beschikt, is het belangrijk dat er een effectieve communicatie en samenwerking ontstaat zodra er zich een calamiteit in het pand voor doet. Een Ploegleider BHV zorgt hier voor!

jumpstory-download20220118-120427

Ben jij de verantwoordelijke Ploegleider bij calamiteiten?

Door een cursus Ploegleider BHV te volgen, leer je….

Cursus Ploegleider BHV

jumpstory-download20220113-204316

Ploegleider BHV

Wat doet een Ploegleider BHV?

Mocht er zich een calamiteit voordoen in je bedrijf, dan heb je als Ploegleider BHV de leiding tijdens deze situatie. Als Ploegleider BHV zorg je ervoor dat alles veilig en gestructureerd verloopt. Je moet protocollen op de juiste manier uitvoeren, de BHV’ers aansturen en ook voor een heldere communicatie ben je verantwoordelijk. Uiteraard is het belangrijk dat iedere BHV’er weet wat hij moet doen tijdens een calamiteit. Als Ploegleider geef je je team BHV’ers ook taken: zo kunnen de BHV’ers er op uitgestuurd worden om het pand te verkennen en zo de oorzaak van de calamiteit vinden (zoals de brandhaard bij een brandalarm). Of ze krijgen opdracht van de Ploegleider om te starten met een ontruiming. 

De rol van de Ploegleider BHV is een belangrijke; vooral in grotere organisaties en dus grotere gebouwen is het belangrijke dat de Ploegleider BHV de aanwezige BHV’ers goed kan aansturen en het overzicht kan bewaren. Een calamiteit komt namelijk altijd wanneer je het niet verwacht. Als Ploegleider BHV beschik je over een helikopterview en weet je wanneer en hoe je de leiding moet pakken. Je zorgt in een hectische omgeving voor een heldere communicatie en je overziet goed welke stappen er genomen moeten worden.

Om de cursus Ploegleider BHV te kunnen volgen, moet je in bezit zijn van een BHV-certificaat. Het gebouw waarin je werkt dien je goed te kennen, en dus is het fijn als je er al een tijdje werkzaam bent. Ook moet je alle BHV-procedures en risicofactoren van het pand goed weten.  

Informatie over een cursus Ploegleider BHV op maat?

De Jong Veiligheidsacademie biedt de cursus Ploegleider BHV op maat aan voor bedrijven, verenigingen en andere groepen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.