Training Kleine Blusmiddelen

Wil je je werknemers kennis laten maken met verschillende blusmiddelen en blustechnieken? Zodat niet alleen de BHV’ers, maar ook zij een beginnende brand kunnen blussen? Volg dan de Training Kleine Blusmiddelen.

jumpstory-download20220111-205356

Blus jij die beginnende brand?

Door een Training Kleine Blusmiddelen te volgen, leer je….

Training Kleine Blusmiddelen

brandblussen4

Training Kleine Blusmiddelen

Wat houdt een Training Kleine Blusmiddelen in?

Een Training Kleine Blusmiddelen is bestemd voor de medewerker die niet per se Bedrijfshulpverlener (BHV’er) is, maar wel kennis dient te hebben van de kleine blusmiddelen om een beginnende brand te blussen. Deze cursus is inzetbaar voor een grote doelgroep. Wanneer je kennis hebt van kleine blusmiddelen kan dat wél het verschil maken wanneer er een beginnende brand ontstaat én er zijn tegelijkertijd meer medewerkers met kennis van zaken aanwezig. Met deze training train je de vaardigheden in het bestrijden, dan wel beperken, van een beginnende brand. Dit gebeurt door theoretische aandacht, maar ook door het daadwerkelijk oefenen met het bestrijden van een beginnende brand.
Brandblusmiddelen moeten in ieder bedrijf aanwezig zijn. Natuurlijk zijn er diverse soorten brandblusmiddelen, en daarom is het zeer belangrijk dat iedere gebruiker van het pand weet hoe je er in geval van nood mee om moet gaan. Door het daadwerkelijk in praktijk te oefenen, wordt je geleerd om die drempel om een brand te blussen, te overwinnen. De instructeur leert je om op de juiste wijze dit aan te pakken.
Je leert hoe de blusmiddelen in je bedrijf werken en hoe je ze kunt bedienen. Op deze manier kan bij een daadwerkelijke brand grote schade voorkomen worden. In de training leer je onder meer welke type brandklassen er zijn en hoe je daarvoor het juiste blusmiddel kunt kiezen. Er bestaan diverse kleine brandblusmiddelen. Zo heb je de brandhaspel, het blustoestel en de blusdeken.
Voor de Training Kleine Blusmiddelen heb je geen vooropleiding nodig.

Informatie over een
Training Kleine Blusmiddelen op maat?

De Jong Veiligheidsacademie biedt de Training Kleine Blusmiddelen op maat aan voor bedrijven, verenigingen en andere groepen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.