Coördinator/Hoofd BHV

Voor een veilige werkomgeving in je bedrijf heb je een Coördinator/Hoofd BHV nodig; iemand die het ARBO-beleid om kan zetten naar concrete maatregelen. Als Coördinator/Hoofd BHV zorg je ervoor dat het bedrijf onder protocollen een veilige werkplek kan zijn en zorgen voor een juiste bedrijfshulpverlening. 

jumpstory-download20220113-201445

Zorg jij voor een veilige werkomgeving?

Door een cursus Coördinator/Hoofd BHV te volgen, leer je….

Cursus Coördinator/Hoofd BHV

jumpstory-download20220113-203628

Coördinator/Hoofd BHV

Wat houdt een Coördinator/Hoofd BHV in?

Een Coördinator/Hoofd BHV is verantwoordelijk voor het BHV-beleid binnen een bedrijf. Hierbij voert de Coördinator/Hoofd BHV de beleidsmatige zijde van de BHV uit en geeft uitvoering aan de taken van bedrijfshulpverlening die wettelijk aan de werkgever zijn opgedragen. Kort gezegd houdt het in dat de Coördinator/Hoofd BHV het ARBO-beleid omzet naar concrete maatregelen voor het bedrijf. Hiervoor dient een BHV-beleidsplan opgesteld en beheerd te worden. Dit houdt logischerwijs in dat er dus een BHV-organisatie opgezet moet worden. 

Daarnaast zorgt de Coördinator/Hoofd BHV ervoor dat de BHV’ers in het bedrijf voldoende worden getraind en dat zij alle kennis in pacht hebben om een calamiteit te kunnen begeleiden. Om deze kennis goed tot uitvoer te kunnen brengen, is het heel belangrijk dat de Coördinator/Hoofd BHV zorgt voor het regelmatig oefenen van cases in het pand zodat de BHV’ers altijd beschikken over de juiste kennis en paraatheid. 

Wanneer er zich een calamiteit heeft voorgedaan, zorgt de Coördinator/Hoofd BHV er voor dat er een goede evaluatie komt van de voorgevallen calamiteit of crisis. Aan de hand van deze evaluatie kan de Coördinator/Hoofd BHV de organisatie en de directie informeren en adviseren over eventueel te nemen stappen om de veiligheid van het bedrijf te waarborgen en/of te verbeteren.

Om de cursus Coördinator/Hoofd BHV te kunnen volgen, dien je te beschikken over het certificaat BHV en het certificaat Ploegleider. 

Informatie over een cursus Coördinator/Hoofd BHV?

De Jong Veiligheidsacademie biedt de cursus Coördinator/Hoofd BHV  op maat aan voor bedrijven, verenigingen en andere groepen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.