Stop de Bloeding- Red een Leven

Overlevingskansen van slachtoffers worden aanzienlijk verhoogd wanneer omstanders en hulpverleners een bloeding kunnen stelpen. De cursus Stop de Bloeding – Red een Leven kan er voor zorgen dat je iemand leven kunt redden. Want: elke seconde telt! 

verbandmiddelen2

Ben jij bereid noodhulp te bieden aan iemand met een ernstige bloeding?

Door een cursus Stop de Bloeding te volgen, leer je….

Cursus Stop de Bloeding - Red een Leven

jumpstory-download20220118-121618

Stop de Bloeding - Red een Leven

Wat houdt Stop de Bloeding - Red een Leven in?

In 2016 is deze cursus ontwikkelt door Dr. Leo Geeraerdts en VUmc Academie, en is inmiddels een standaard in Nederland geworden. Het is de eerste gecertificeerde cursus in ons land waar je als niet-medici leert hoe je ernstige bloedingen kunt stoppen.
Inmiddels is het niet ondenkbaar meer dat er ook in Nederland ernstige dingen kunnen gebeuren, zoals een terreuraanslag of massale schietpartijen. Nederland is steeds vaker in opperste staat van paraatheid. Bij dit soort calamiteiten is het zeer belangrijk om direct te kunnen handelen wanneer dit gebeurd. Immers, elke seconde is er één. De overlevingskansen van slachtoffers met ernstig bloedverlies daalt in rap tempo als er geen actie wordt ondernomen.
Niet alleen bij calamiteiten van landelijk niveau is ernstig bloedverlies denkbaar. Ook andere ongelukken, bijvoorbeeld bedrijfsongelukken, kunnen zorgen voor slachtoffers met ernstig bloedverlies. Veel mensen zijn bereid om hulp te bieden aan een slachtoffer met een ernstige bloeding. Met deze cursus leer je er alles over.
Zo leer je levensbedreigend bloedverlies te herkennen en leer je hoe je het bloeden kunt stoppen door middel van druktechnieken op de wond. Vervolgens is het aanleggen van een tourniquet een belangrijke factor en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. Uiteraard ga je het aanleggen van de tourniquet en de hemostatische gazen oefenen met de instructeur.

Informatie over een cursus Stop de Bloeding - Red een Leven op maat?

De Jong Veiligheidsacademie biedt de cursus Stop de Bloeding – Red een Leven op maat aan voor bedrijven, verenigingen en andere groepen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.