BHV Basiscursus

Tijdens deze BHV-cursus leer je handelen in geval van medische noodzaak, reanimatietraining & AED, het blussen van een beginnende brand en het begeleiden van een ontruiming. 

jumpstory-download20220111-205203 (1)2

Als BHV'er houd jij je hoofd koel

Door een BHV-cursus te volgen, leer je….

Soorten BHV-cursussen

ehbo-cursus-middelen

Basiscursus BHV

brandblussen3

Herhalingscursus BHV

Wat houdt BHV in?

De eerste minuten ten tijde van een noodsituatie is cruciaal. Als BHV’er ben je in dat geval verantwoordelijk totdat de professionele hulpdiensten zoals ambulance, brandweer en/of politie het overnemen. Snel handelen kan dan in sommige gevallen van levensbelang zijn, bijvoorbeeld wanneer iemand een hartstilstand krijgt. 

Een BHV’er wordt getraind op verschillende aspecten. Je leert om eerste hulp te verlenen, te reanimeren (met een AED), een beginnende brand te blussen en een ontruiming te begeleiden. De communicatie daarbij is zeer belangrijk. Onze vakbekwame en gecertificeerde instructeurs geven je hierbij alle handvatten om al deze vaardigheden eigen te maken. Hierdoor ontwikkel je zelfvertrouwen en kun je vol goed vertrouwen deze rol en taken als BHV’er op je nemen.   

Het is verstandig ieder jaar een herhalingscursus te volgen. Voor de herhaling BHV kom je in aanmerking wanneer je certificaat niet ouder is dan 12 maanden. Met de herhalingscursus blijf je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van BHV, maar nog veel belangrijker: de kennis prent je steeds beter in je hoofd. Op deze manier ontwikkel je voldoende zelfvertrouwen om te kunnen helpen bij calamiteiten.  

Informatie over een cursus BHV met ademlucht op maat?

De Jong Veiligheidsacademie biedt BHV met ademlucht-cursussen op maat aan voor bedrijven, verenigingen en andere groepen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.